Unges valg af elevplads 2020: Rejsen mod valget

Unge har tilegnet sig nye forestillinger om og ønsker til deres foretrukne elevplads, og flere virksomheder mangler stadig at imødegå potentielle elevers udfordringer. Dette er ikke mindst vigtigt, hvis I vil tiltrække de rigtige elever til jeres virksomhed – men I skal også være til stede på deres præmisser, hvis I vil kommunikere til dem. Lad os da tage et kig på deres rejse mod valget og finde ud af, hvordan I kan møde dem her.

Andreas Størup Ugilt

10. december 2020 · 4 min læsning
CompanYoung

På trods af, at undersøgelsen af unges valg af elevplads 2020 blev afviklet i september, er resultaterne derfra ikke mindre aktuelle. Dem vil vi kaste lys over i form af en gennemgang af unges indledende kendskab til elevpladser og frem til den sidste indsnævring, hvor ansøgningen sendes afsted.

 

Mødet med mulighederne: Kendskab, interesser og ønsker

Overgangen fra skolegangene til den praktiske virkelighed byder på nye udfordringer for unge. Det første stadie er at opnå kendskab til relevante elevpladser. Dette udspringer typisk af unges netværk, elevpladsportaler og søgninger på Google. Flere unge har desuden angivet, at kendskabet opstod via annoncer på sociale medier, heriblandt Snapchat og Facebook. Dette leder typisk turen mod virksomhedens hjemmeside, hvor de potentielle elever gransker mere konkret information om hverdagen som elev.

Unge er som bekendt refleksive i deres valg af karriere. Det viser sig ved, at de meget målrettet søger elevstillinger allerede i starten. Grunden til dette er, at unges valg er drevet af deres interesser. Virksomheder skal imødekomme unge ved at kende til deres behov og ikke mindst være udførlige i beskrivelsen af elevers hverdag i virksomheden. Den efterspurgte information dækker eksempelvis over konkrete arbejdsopgaver og elevers fortællinger om deres oplevelser hos virksomheden.

Især hjemmesiden er en central kommunikationskanal i forhold til ovenstående. Det er ikke mindst vigtigt at overveje, hvordan I formidler indholdet, således det rette medie er tænkt ind. Når en potentiel elev skal kunne se sig indgå i virksomheden, er film et væsentligt indholdsformat. Det viser hverdagen og medarbejderne i en visuel repræsentation, frem for en tekstlig gengivelse. Konkrete arbejdsopgaver og tidligere elevers fortællinger fungerer dog stadig godt i skriftligt format for en stor del af målgruppen. Med disse tiltag kan I levere det, unge ønsker.

Når kendskabet er opnået og den potentielle elev har reflekteret over både virksomheden og stillingen, er rejsen tæt på vejs ende.

 

Tærsklen til valget: Afklaring og ansøgning

Når de potentielle elever har reflekteret over egne interesser og har skærpet sit respektive interessefelt, bevæger de sig så småt imod afklaringen. Her forsøger de at skabe et indblik i hverdagen som elev hos virksomheden. Søgningen bevæger sig således imod virksomhedens tilstedeværelse på de sociale medier. De potentielle ansøgere stiller her skarpt på aspekter såsom det sociale miljø på arbejdspladsen.

Stemningen på arbejdspladsen er med til at definere virksomhedens særpræg. Det gør jer ikke så lidt attraktiv som arbejdsplads. Hvis I formår at ramme de unge talenter med dette, vil I skille jer positivt ud for mængden og dermed være bedre stillet i konkurrencen om de bedste talenter.

Når de unge har opvejet mulighederne mod hinanden og føler sig afklaret, er de klar til at sende ansøgningen afsted. Selvom de unge søger meget målrettet i starten, er det stadig en udfordring at lande elevpladsen. Unge på tværs af de fire overordnede brancher sender i gennemsnit 14 ansøgninger, inden de får en elevplads.

 

Giv de unge en chance

Selve ansøgningen er en barriere for mange unge. De er ikke trænet i at italesætte egne kompetencer gennem et klassisk ansøgningsformat, hvorfor de skal guides på vej og få en chance for at vise deres ekspertise inden for det respektive område. Hav kandidatoplevelsen, I giver de unge, in mente. Det betaler sig i form af jeres omdømme, og selv de afslåede ansøgere kan få lyst til at søge hos jer igen.

 

Rapport og webinar: Unges valg af elevplads 2020

Rejsen er blot en skitsering af unges beslutningsproces mod den rigtige elevplads. Retningen afgøres ikke mindst af unges forestillinger, ønsker, adfærd og påvirkning. Det stiller vi skarpt på i rapporten om unges valg af elevplads i 2020. Du kan læse et uddrag, eller erhverve dig den komplette udgave nederst i artiklen.

Hvis du er mere til en virtuel præsentation af undersøgelsen, formidlet af CompanYoungs CCO og videnschef, er webinaret tilgængeligt on demand nedenfor.

Webinar

Se eller gense vores webinar om unges valg af elevplads 2020

Klik her for at få adgang

Få rapporten ‘Unges valg af elevplads 2020’ i dag

Vil du have aktuel viden om kendskab til unge og deres rejse mod det rigtige valg? Så får du her to muligheder.

 

1. Gratis uddrag
Klik på nedenstående link for at downloade et uddrag af rapporten, som indeholder de overordnede tendenser og konklusioner fra undersøgelsen.

Hent uddrag

 

2. Den samlede rapport
Med den fulde rapport får du den komplette kortlægning af de unges rejse mod det rigtige valg. Du vil således få dybdegående indsigt i og kendskab til vigtige tiltag, I kan gøre for at optimere jeres tiltrækningsevne.

Den samlede rapport indeholder:

  • Besvarelser fra 2085 unge og samarbejde 55 virksomheder.
  • 78 siders statistik og analyse af alt fra unges opfattelse af elevpladser til tiden og forventningerne efter endt elevuddannelse.
  • Viden, som kan forstærke din virksomheds tiltræknings- og fastholdelsesevne.

Køb dit eksemplar til kr. 495

Få fat i dit eksemplar af ‘Unges valg af elevplads 2020’ ved at sende din forespørgsel her:

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig her