Sådan optimerer du Instagram til unge

Her får du 5 punkter, der kan være med til at forbedre jeres tilstedeværelse på Instagram som virksomhed eller uddannelsesorganisation.

Ninette Krogh Ravn

1. november 2017 · 2 min læsning
CompanYoung

En stor del af at have succes med rekruttering af unge er helt enkelt at være på de rigtige medier… men ikke uden omtanke.

Her får du 5 punkter, der kan være med til at forbedre jeres tilstedeværelse på Instagram eller gør jer klar til at kaste jer ud i Instagram-universet og skabe det bedst mulige udgangspunkt for rekruttering af unge.

1. Hvordan vil vi bruge Instagram til rekruttering af unge?

Det første I som virksomhed bør gøre er, at bestemme jer for, hvordan I vil bruge Instagram. Et godt sted at starte er, at tænke på målgruppen; hvem er de og hvilke billeder forestiller I jer, at målgruppen finder interessante? Dernæst er det nemlig nemmere for jer, at træffe en ret vigtig beslutning; skal I have et offentligt hashtag (#) og opfordre jeres målgruppe til at uploade billeder med jeres hastag (#)? Eller vil I selv være den primære kilde til uploading af billeder?

Fordelen ved at involvere målgruppen er, at I ikke selv skal gøre alt arbejdet og jeres Instagram-profil vil være fyldt med autentiske billeder fra brugerne i jeres målgruppe.

Fordelen ved selv at være den primære kilde til uploading kan være, at man som virksomhed har en styring af indholdet på Instagram-profilen.

Uanset om I vælger at gå efter bredden og involverer jeres målgruppe, eller om I vælger selv at stå for at tage billederne, så er Instagram et oplagt værktøj til arbejdet med virksomhedens visuelle identitet og rekruttering af unge.

 

2. Fotokonkurrencer, der involverer

Instagram er oplagt til at afholde fotokonkurrencer for brugerne. Flere virksomheder bruger Instagram til fotokonkurrencer, hvor eksempelvis skiftende temaer er bestemmende for, hvilke typer billeder der skal uploades i bestemte perioder.

Vinderen af eksempelvis ’månedens billede’ vinder en præmie. Instagram er et fantastisk medie til netop disse typer fotokonkurrencer, da det medfører en god brugerinvolvering i en målgruppe, som i forvejen ofte er interesseret i strømmen af billeder på Instagram.

Herhjemme er der endnu ikke så mange virksomheder der har fået øjnene op for det store marketingspotentiale, der ligger i Instagram fotokonkurrencer, så her får I som virksomhed en oplagt mulighed for at være ’first-movers’ på markedet.

 

3. Instagram som event-marketing

Holder virksomheden en event, tager folk ofte billeder alligevel, så hvorfor ikke dele dem på sociale medier, så andre får en fornemmelse af at være til stede?

 

4. #Søgeoptimér – og skab synergi mellem jeres medier

I dag har langt de fleste virksomheder fundet værdi i at brande sig gennem sociale medier og de fleste har derfor også opdaget fidusen ved at integrere relevante hastags (#). Men her gælder det især om, at optimere sin SEO (søgemaskineoptimering) ud fra de relevante hashtags, så I altid får den optimale trafik og opmærksomhed omkring jeres valgte hashtags (#). Samtidig kan I integrere Instagram-strømmen på egen hjemmeside og facebookside, så eksempelvis de tyve nyeste billeder kører på siden. Det gør det nemt for brugerne at blive ført videre til jeres Instagram-profil.

 

5. Instagram som employer-branding

Instagram er også til for medarbejderne! Og virksomheder, der benytter sociale medier til at kommunikere til medarbejderne, har vist sig at have en god effekt på både medarbejdere og kunder. Dette skyldes især, at den  interne kommunikation bliver dynamisk og gennemsigtig. Instagrams rolle i den forbindelse er, at vise billeder fra alle dele i jeres virksomheds værdikæde, så medarbejderne kan følge med i de forskellige processer og arbejdsgange, der er i netop jeres virksomhed.

Tip: 10 måder at tænke som en YouTuber

  • Skab et univers, der virker originalt og autentisk
  • Find unge, der er dygtige, humoristiske og identificerbare for de unge
  • Find emner og nicher, der er relevante for jeres specifikke målgruppe
  • Træk på de gængse genrer, fx challenges, gaming, vlogs og serier
  • Brug spændende titler for videoerne, der fanger opmærksomheden
  • Sørg for, at videoen bliver eksponeret og “likeable” for målgruppen, fx via annoncering
  • Tænk på kanalen som et socialt medie og skab interaktion med brugerne
  • Hold interessen hos subscribers ved at uploade nye videoer jævnligt
  • Undgå at kanalen virker for “voksenstyret”
  • Vær ligeså ambitiøs med YouTube-kanalen, som YouTubere er.

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig her